NieuwsNieuws en berichten

De tijd vliegt!

De tijd vliegt en ineens besef je dat het alweer augustus is. Wat gaat de tijd toch snel, mijn laatste post dateert van 3 februari – oeps – veel te lang geleden dus. In de vorige post schreef ik al over de heftige winter. De sneeuw is nog lang blijven liggen, op de bergen rondom Filzmoos lag in juni nog steeds sneeuw. In het dorp was de schade inmiddels overal zichtbaar: bomen, planten, hekken en soms zelfs daken waren ernstig beschadigd. Wel mooi om te zien dat iedereen hier er alles aan doet om die schade weer snel en netjes te herstellen. Ook bij ons in de tuin waren de sporen goed zichtbaar. We hebben dit redelijk makkelijk kunnen herstellen. Er stond ons echter een iets grotere ingreep te wachten. Vorig jaar hadden we al vastgesteld dat ons dak niet best meer was. In de winter hebben we door de grote hoeveelheden sneeuw ook lekkage gehad. De sneeuw is steeds in beweging en door het smelten, bevriezen en weer smelten kregen we dus te maken met lekkage. Gelukkig kon dit verholpen worden door de lokale dakdekker – alle hulde voor zijn inzet. Niet alleen bij ons, maar in het hele dorp is hij bezig geweest om daken te ruimen en vrij te maken van sneeuw. In mei was het dus zover, het oude dak werd grotendeels verwijderd en er werd een nieuw dak geplaatst. Al met al ruim 3 weken in de rommel, maar het resultaat mag er zijn! In onderstaande video is goed te zien hoe strak het er nu weer bijstaat.

Zoals gezegd is het inmiddels alweer augustus en draait het zomerseizoen volop. Ook wij hebben weer veel gasten mogen verwelkomen en hebben zij kunnen genieten van een mooie tijd in Filzmoos. Het weer heeft ook goed meegeholpen, net zoals in de rest van Europa hebben we hier ook een flinke hittegolf gehad. Heerlijk weer waarbij wij het geluk hebben dat het ´s avonds toch weer lekker afkoelt. Momenteel is het niet meer zo heet, maar heerlijk zomerweer met af en toe een bui. Al met al goed weer om leuke dingen te doen.

Zoals elk jaar beginnen in de zomer ook alweer de eerste winterboekingen binnen te komen. Het is nu nog moeilijk voor te stellen, maar over 2,5 maand zou zomaar weer de eerste sneeuw kunnen vallen! Zo heeft elk seizoen zijn charme en blijft het landschap veranderen. Mocht je zin hebben in een weekje vakantie in Filzmoos dan hoor ik het natuurlijk graag. Voor nu wensen we iedereen een mooie en fijne zomervakantie toe!

Groetjes Marleen!