Filzmoos

We geven wat leuke tips over Filzmoos en deze schitterende regio

Vanuit Haus Alpentraum kun je heerlijk wandelen. Je bent in 10 minuten beneden in het dorp, maar je kunt ook een leuke ronde achter ons huis lopen, de Hallmoosrunde. Een stukje de Schnitzberg op en dan rechtsaf het bos in. Volg de bordjes en je komt aan de andere kant van Filzmoos weer naar beneden.

bergdorf-sommer

Voorjaar, Zomer, Herfst, Winter … Filzmoos voor elke tijd van het jaar!

In dit bekende wintersportdorp zijn vele activiteiten mogelijk: in de winter skiën, langlaufen, wandelen, schaatsen, ijsklimmen, etc. In de zomer kun je hier wandelen (wandelpaden voor de deur), fietsen, zwemmen, golfen, nordicwalking, mountainbike, bergklimmen en zelfs zomerskien op de Dachstein Gletscher! Met een Haubenrestaurant (michelin ster) behoort Filzmoos ook gastronomisch tot de top. Door de ligging dichtbij de A10 autobaan is het dorp goed bereikbaar.

Direct reserveren

“Elke winter wordt Filzmoos op een dik pak sneeuw getrakteerd”.

Door zijn ligging in een “sneeuwgat” is het gebied zeer sneeuwzeker en geschikt voor elke wintersport. Filzmoos wordt nog steeds een “geheime plek” genoemd. Geen lange wachttijden bij de liften, zeer kindvriendelijk en goede skischolen. Wie een gezellig skigebied zoekt met originele hutjes, uitstekende skischolen en prachtige pistes voor beginners, families en gevorderden, zit in Filzmoos precies goed. Rondom het idyllische skidorp aan de voet van de Dachstein en Bischofsmütze zijn er rond de 50 Kilometer gespoorde langlaufloipen – waaronder ook een sneeuwzekere hoogte loipe op 1600 meter. Maar er is meer. Filzmoos maakt ook deel uit van de Ski Amadé, een groot gebied met in totaal 860 km skipiste.

Filzmoos zelf is een leuk en authentiek dorpje waar de oorspronkelijke sfeer behouden is gebleven. Klein, maar fijn en erg gezellig. Hier geen massatoerisme, maar leuk, gemütlich en kleinschalig.

filzmoos_sommer

Hofalmen in Filzmoos

Een van de favorieten blijft toch wel de Hofalmen in Filzmoos. Een prachtig onbedorven Almengebied onder aan de voet van de Bischofsmütze. Per auto of paardenkoets bereikbaar over een 5km lange weg. Te voet kan ook, dan loop je door het bos. Het is licht stijgend, in ca 1,5 uur ben je er.

Eten en drinken

Filzmoos heeft veel te bieden op gastronomisch gebied. Er zijn leuke restaurants in het dorp in alle prijsklassen. We noemen er een paar: Fiakerwirt, Happy Filzmoos, Hanneshof, Bischofsmütze, Hammerhof, Schmankerl. Ook bij de hofalmen is het goed toeven; bij Oberhofalm en Unterhofalm kun je heerlijk eten in prachtige oude berghutten. Voor ons een topper: de Krahlehenhütte op de Sulzenalm. Een echte kleine gezellige berghut met een prachtig uitzicht. Je kunt hier ook genieten van een schitterende zonsondergang. De menukaart is klein, maar wel gevuld met regionale specialiteiten. Alles wordt vers gemaakt in de open keuken door de gezellige gastvrouw.

krahlehenhutte