Emigreren

Steeds meer mensen overwegen serieus om te emigreren naar het buitenland. De redenen lopen uiteen, je zoekt meer avontuur, je zoekt een betere kwaliteit van leven, je zoekt meer ruimte en/of natuur, het kan een vlucht zijn uit Nederland, je zoekt een ander klimaat, en ga zo maar door.

Wij zochten in 2010 een andere kwaliteit van leven en kwamen uit op Oostenrijk. De liefde voor de bergen bestond al, en we kenden het land redelijk door onze vakanties. We zeggen bewust “redelijk”, want ergens op vakantie gaan en er gaan wonen bleken toch totaal verschillende ervaringen te zijn.

We worden steeds vaker gevraagd naar onze ervaring, en het is natuurlijk erg leuk om dit te delen met iedereen die ook op zoek is. We hebben daarom een arrangement samengesteld, wat jou de mogelijkheid biedt om te leren van onze emigratie ervaring hier.

We willen met name onze ervaringen delen, dus verwacht van ons geen kant en klare to-do lijst. Je zult het echt zelf moeten doen en ontdekken, maar dit is juist een mooi onderdeel van “de reis”.

Krahlehenhütte

Waaruit bestaat ons arrangement:

3 overnachtingen voor 2 personen in ons eigen gezellige 2 persoons appartement (zelfverzorging) in het bergdorp Filzmoos. Aankomst en vertrek zijn flexibel, en niet aan vaste dagen gebonden.

2 sessies van ca. 2 uur om onze ervaring te delen en om vragen te beantwoorden. We doen dit “2 op 2” dus je krijgt ons er alletewee bij. Dit alles in een informele en relaxte setting, of tijdens een mooie wandeling. Wandelen in de bergen doet iets met je energie.

Een gezamenlijke lunch in een typisch lokale “Stube” om optimaal van de sfeer te proeven.

Meer dan genoeg gelegenheid om zelf op pad te gaan.

Prijs voor 2 personen € 1.250,-

Heb je interesse of aanvullende vragen? Stuur ons dan een bericht.

Onze ervaring bestaat uit 14 jaar wonen en werken in Oostenrijk, zowel op zelfstandige basis als in loondienst. We weten wat het is om als gezin met 3 kinderen (toen 10 en 8 jaar) de grote stap te nemen. Onze kinderen zijn hier naar school gegaan. We hebben te maken gehad met zieke ouders op afstand. We hebben te maken gehad met onder andere de lokale loodgieter en tegelzetter. Zolang we hier wonen, verhuren we ook ons appartement. Hier kunnen we ook mooie (en minder mooie) verhalen over vertellen. Daarnaast is Arno ruim 11 jaar werkzaam geweest in de verhuur en verkoop van recreatief vastgoed in Oostenrijk. Al met al een mooie schat aan ervaring die we graag met jou delen.

Liebe Grüße, Arno en Marleen